keskiviikko 13. elokuuta 2014

Oman onnensa seppä - vai ei kuitenkaan?

Luin mielenkiintoisen pienen artikkelin aiheesta / sanonnasta "Olet oman onnesi seppä". Tämä on aina ollut mottoni, kuten varmaan monen muun. Artikkelissa tuotiin mielenkiintoinen seikka esiinjos uskot noin, uskot myös että olet oman onnettomuutesi seppä. Eli aiheutat myös pahat asiat elämässäsi, kuten sairauden. 

Tähän en ole ikinä uskonut, enkä ole ajatellut tuon viisauden sisältävän myös tämän kääntöpuolen. Artikkelissa todettiin, että pitäisi sanoa: "Olet oman asenteesi seppä. Vaikuta siihen mihin voit. Muun voit ainoastaan hyväksyä". 

Sairaus ei ole koskaan oma syy. Tätä täytyy takoa niin kauan että se todella on takaraivossa. Sairautta ei tarvitse pyytää anteeksi tai hävetä.

Jatkuva vertailu terveisiin tai omiin terveempiin aikoihin syö meitä ja vie energiaa. Luonnollisesti vanhat muistot ovat mielessä ja kaipaamme niitä. Haikeus tulee ongelmaksi, jos se haittaa nykyisen tilan hyväksymistä. Usein emme voi tehdä nykyiselle tilanteellemme muuta kuin hyväksyä se.

Mottoni on nyt : "Valinnoillani vaikutan siihen, mihin voin vaikuttaa. Muu tulee mistä tulee ja se pitää vaan hyväksyä." Ehkä olen ajatellut noin, mutta en ole tullut ajatelleksi....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti